Kolagen: Přírodní zázrak v péči o pleť a klouby

Patříte mezi věčné hledače elixíru mládí a krásy? Investujete do krémů a sér a stále máte pocit, že vaše pleť nezaznamenala rozdíl? Krémy mohou být skvělou pomůckou, nicméně hlavní je péče zevnitř a s tím vám hravě pomůže kolagen. K čemu je vlastně dobrý a proč byste jej měli zařadit do jídelníčku?

 

Jaké jsou typy kolagenu

Kolagen je základním proteinem pojivových tkání. Mezi ně se řadí například pokožka nebo třeba chrupavky. Aktuálně je známo celkem 27 typů kolagenu, přičemž v lidském těle je nejvíce zastoupen kolagen typu I. Ten je přítomný v kůži, šlachách, kostech či vazivu a zaujímá 90% veškerého kolagenu. Kolagen II, který je rovněž důležitý a v lidském těle má své nezastupitelné místo, se nachází ve chrupavce, která pokrývá povrch kloubních spojení. 

 

Zdroje kolagenu

Ryby, hovězí či drůbeží maso, nebo dokonce vejce. To jsou nejčastější zdroje, ze kterých kolagen pochází.Mořský kolagen má daleko lepší vstřebatelnost než kolageny jiného původu. V porovnání bývá mořský (rybí) kolagen až dvojnásobně vstřebatelnější, oproti hovězímu a vepřovému kolagenu. Důvodem je fakt, že díky své extrakci má mnohem menší molekulární hmotnost. 

 

Zpomalte stárnutí už dnes

Kdo by nechtěl zastavit čas a udržet si krásnou pleť po celý život? I s tímhle si hravě poradí kolagen. Není to však jen pokožka a pleť, co kolagen dokáže posílit. Má rovněž blahodárný účinek pro růst a sílů vlasů či nehtů. Amazonia Raw Beauty Collagen Glow obsahuje 5 000 mg mořského kolagenu s přidaným vitamínem C a prebiotiky. Jeho unikátní složení podpoří pružnost vaší pokožky a díky rozpustnému složení jej můžete snadno přidat do ranního smoothie, džusu či do vody s citronem.

 

Máte nějaký tajný trik, jak si udržet pleť krásnou a svěží po celý den? Podělte se o něj s námi v komentářích.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz