3 jednoduché způsoby, jak podpořit imunitní systém

Fyzické a psychické zdraví by mělo být vždy na prvním místě. Klíčem k silné imunitě je přitom naše strava. Vyživování těla určitými typy potravin vám pomůže udržet imunitní systém silný a odolný.

Naše hlavní dietoložka Tara Kaff se s námi podělila o tři tipy, jak dát imunitě pořádný boost.

1. Prebiotika

Co jsou to prebiotika? Lépe budete pravděpodobně znát probiotika – střevní bakterie, které mají zásadní vliv na zdravý imunitní systém. A co tyto bakterie udržuje při životě? Jsou to právě prebiotika! Lépe známé jako vláknina nebo nerozpustný škrob.

Bakterie z naší střevní mikroflóry potřebují energii z jídla stejně jako my. Nejbohatší zdroje prebiotik jsou:

  • fermentované potraviny
  • zelené banány
  • čenek
  • artyčok
  • cibule
  • jablka
  • ovesné vločky
  • Amazonia Raw Probiotics Biotic Ferment

Amazonia Raw Probiotics Biotic Ferment je směs 5 probiotických kmenů, prebiotik a organických fermentovaných potravin pro celkovou podporu střevní mikroflóry. Pomáhá tak udržet zdravé trávení a podporuje imunitu.

2. Antioxidanty

Naše tělo každý den zažívá oxidační stres. To je základní nerovnováha mezi produkcí volných radikálů a schopností těla se s nimi vyrovnat a odbourávat je. Tyto volné radikály pak mohou poškodit buněčné stěny a buněčnou DNA. Antioxidanty pomáhají udržovat volné radikály na zdravé úrovni.

To vede k menšímu stresu pro náš imunitní sytém, který tak může správně fungovat. Ovoce, především to bobulovité, a zelenina obsahují spoustu antioxidantů. Acai mezi nimi ale značně vyniká, a proto často nese označení superpotraviny. Amazonia Acai Pure má 21x více antioxidantů než borůvky!

acai bowl

3. Vitamín C

Pokud jde o imunitu, vitamín C má hned několik zásadních rolí. Jako antioxidant pomáhá chránit buňky před oxidačním stresem a také pomáhá při vývoji imunitních buněk.

Mezi dobré zdroje vitamínu C řadíme pomeranče, citróny, limetky, bobulovité ovoce, kiwi, papriku, brokolici, rajčata a nebo náš Raw Nutrients Vitamin C. Má certifikované organické složení s 500 % doporučené denní dávky vitamínu C v jedné porci, a to ve vysoce biologicky dostupné formě, která zajišťuje jeho efektivní vstřebání.

Raw nutrients vitamin c

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz