Vanilkovo-javorové košíčky

Jemný korpus naplněný lahodným krémem s texturou cheesecaku. Mňam! S těmito návykovými vanilkovo-javorovými košíčky uděláte zaručeně dojem. A přitom je to tak easy.

Stačí smíchat ingredience na korpus, vtlačit je do formy, dát péct a mezitím si připravit přísady na krém, kterým košíčky po upečení naplníte. Pak už to jen šoupnete do lednice a nakonec ozdobíte roztopenou čokoládou.

Je tam ale jedna tajná ingredience.:-) Nápověda: je to zachránce pro krásné vlasy, nehty a zuby. Je to Amazonia Raw Protein Collagen Plus s nebeskou příchutí vanilky a javorového sirupu! Proteinový prášek a výživový doplněk s kolagenem v jednom.

Každá porce obsahuje 24 gramů naklíčeného fermentovaného rostlinného proteinu, který vyživuje svaly a dodává tělu pocit sytosti na delší dobu. Taky obsahuje 5 000 mg hydrolyzovaného vysoce biologicky dostupného mořského kolagenu typu I a III pro krásnou pleť, vlasy a nehty. Nesmí chybět vitamín C, který je nezbytný pro správné vstřebání kolagenu, železo pro boost energie, zinek pro podporu imunity a metabolismu a nakonec rostlinné trávicí enzymy pro zdravé zažívání. Uff, je to pořádný výčet, ale právě toto složení dělá z Raw Protein Collagen Plus dokonalou kombinaci živin, které zasytí, a doplňku stravy s celou řadou skvělých účinků pro naše zdraví.

Pokud recept vyzkoušíte, nezapomeňte nás označit na Instagramu. Najdete nás tam jako @amazoniacz. Moc rádi uvidíme, jak se vám košíčky povedly.

vanilkovo-javorov%C3%A9%20ko%C5%A1%C3%AD%C4%8Dky

Vanilkovo-javorové košíčky

Doba přípravy: 20 minut               Doba pečení: 20 minut               Porce: 8

Co budete potřebovat:

Na základ

  • 1 hrnek mandlové moučky
  • ¾ hrnku pohankové mouky
  • ¼ sušeného kokosu
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • ½ hrnku teplé vody (nebo více, pokud bude potřeba)

Na krém

  • 1 a ¼ hrnku kešu oříšku (předem namočených na 2-3 hodiny)
  • 1 hrnek kokosové smetany
  • 2 lžíce Amazonia Raw Protein Collagen Plus
  • ¼ hrnku javorového sirupu
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 1 vanilkový lusk nebo 2 lžičky vanilkového aroma
  • ½ lžičky soli

Na ozdobu

  • rozpuštěná čokoláda
  • strouhaný kokos

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 160 °C.
  2. Na korpus nejdříve důkladně smíchejte suché ingredience. Pak přidejte kokosový olej a javorový sirup a v průběhu míchání postupně i vodu. Pokud to bude potřeba, přidejte vody trochu více než ½ hrnku.
  3. Korpus vtlačte do připravených formiček na košíčky.
  4. Pečte 20 minut a nechte úplně vychladnout.
  5. Ingredience na krém dejte do mixéru a mixujte, dokud nebude textura úplně hladká.
  6. Košíčky naplňte připraveným krémem a dejte na 2-3 hodiny do lednice.
  7. Nakonec ozdobte rozpuštěnou čokoládou a strouhaným kokosem. A je hotovo!
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení