Kari s jackfruitem a šafránovou rýží jako ze Srí Lanky

Hřejivé kari vonící po dovolené na Srí Lance. Základ tvoří krémové kokosové mléko a rajčatové pyré spolu s květákem, hnědou čočkou (bohatou na vlákninu, kyselinu listovou a draslík) a Amazonia Tender Jackfruit.

Díky masité struktuře a jemné chuti je jackfruit opravdu univerzální ingrediencí a zdrojem živin, který se hodí do téměř jakéhokoliv slaného jídla. Amazonia Tender Jack je vyrobený z mladého jackfruit ovoce sbíraného ručně na Srí Lance. Je organický, plný vlákniny a bez jakýchkoliv syntetických přídatných látek.

Tento recept oceníte především v chladných zimních dnech, kdy potřebujete něco opravdu teplého na zahřátí. Jako přílohu jsme zvolili šafránovou rýži, kari bude ale skvěle chutnat také s indickým chlebem naan.

Pokud recept vyzkoušíte, nezapomeňte nás označit na Instagramu. Najdete nás tam jako @amazoniacz. Moc rádi uvidíme, jak se vám kari povedlo.

Kari s rýží

Kari s jackfruitem a šafránovou rýží jako ze Srí Lanky

Doba přípravy: 10 minut               Doba vaření: 40 minut               Porce: 3

Co budete potřebovat:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 šalotky nebo malé cibule
  • 2 lžičky kari koření
  • 10 kari lístků (volitelné)
  • ½ květáku rozděleného na růžičky
  • ½ hrnku vody
  • 1 balení Amazonia Tender Jack
  • 1 konzerva (400 g) hnědé čočky
  • 1 hrnek rajčatového pyré
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 1 hrnek uvařené basmati rýže
  • špetka šafránu
  • hrst čerstvého koriandru

Postup:

  1. Ve velké pánvi rozpalte olivový olej a orestujte šalotku a kari lístky.
  2. Přidejte růžičky květáku, promíchejte a opékejte 3-5 minut.
  3. Do pánve přidejte kari koření a asi minutu ho opékejte, aby se rozvonělo.
  4. Přidejte vodu, přikryjte pokličkou a duste dalších asi 10 minut. V případě potřeby přidejte vody více.
  5. Přidejte jackfruit, čočku, rajčatové pyré a kokosové mléko. Zamíchejte a jackfruit jemně rozdělte na menší části.
  6. Přiveďte k varu a za častého míchání vařte asi 15 minut.
  7. Šafránové nitky nechte vyluhovat v malém množství vody.
  8. Poté vodu zceďte a přidejte k vařící se rýži.
  9. Kari a rýži servírujte na talíř se štědrou porcí čerstvého koriandru.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení