6 tipů jak se cítit skvěle s přicházejícím jarem

Jaro je obdobím obnovy, a proto je ideálním časem pro jarní detoxikaci těla od toxinů, které se v něm mohou hromadit během zimy. Zde je šest tipů, jak na jarní detoxikaci těla, které vám pomohou cítit se lépe, být zdravější a plní energie.

Snímek obrazovky 2024-03-22 v 11.19.03

  1. Začněte den sklenicí teplé vody s citronem

Jednoduchý, ale účinný způsob, jak podpořit detoxikaci těla, je začít den sklenicí teplé vody s čerstvě vymačkaným citronem. Tento nápoj pomáhá stimulovat trávicí systém a podporuje přirozené detoxikační procesy těla. Navíc je bohatý na vitamín C, který podporuje imunitní systém.

  1. Zvyšte příjem zeleniny a ovoce

Zelenina a ovoce jsou plné vitamínů, minerálů, antioxidantů a vlákniny, které jsou klíčové pro efektivní detoxikaci, velmi známe jako tzv. superpotraviny. Mezi známé superpotraviny patří například chlorela, spirulina nebo špenát.  Dále se snažte zařadit do svého jídelníčku co nejvíce čerstvé zeleniny a ovoce, především ty, které mají vysoký obsah vody, jako je okurka, rajčata, jahody nebo grep. Pro ty, co zanedbávají v jídelníčku zeleninu nebo ovoce, tak doporučujeme začít s doplňkem Greens - superpotravinová směs plná minerálů a vitamínů vás příjemně povzbudí a navíc vám bude opravdu chutnat!

Snímek obrazovky 2024-03-22 v 11.19.27

  1. Pijte dostatek vody

Voda je nezbytná pro vyplavování toxinů z těla. Snažte se pít alespoň 2 litry vody denně. Pokud vám chutná, můžete do vody přidat čerstvé bylinky, jako je máta nebo citronová tráva, které dodají nápoji osvěžující chuť a zároveň podpoří detoxikaci

 

  1. Hýbejte se

Pravidelná fyzická aktivita je klíčová pro udržení zdravého těla. Nejenže pomáhá redukovat stres, ale také podporuje cirkulaci krve a lymfy, což je důležité pro odstranění toxinů z těla. Najděte si aktivitu, která vás baví – ať už je to jóga, běh, plavání nebo třeba tanec. Ke zlepšení metabolismu si dopřejte kvalitní protein, který nejen že vás zasytí, ale také omezí nutkání mlsání mezi jednotlivými jídly. Díky jeho složení napomáhá k normální funkci trávicího systému a přispívá ke kontrole tělesné hmotnosti..

 

  1. Vyzkoušejte saunování

Saunování je skvělý způsob, jak podpořit detoxikaci skrze pot. Pomáhá otevřít póry a odstranit z těla toxiny. Navíc pomáhá relaxovat a snižovat stres. Dopřejte si saunu jednou až dvakrát týdně pro nejlepší výsledky.

  1. Omezte příjem alkoholu a zpracovaných potravin

Pro účinnou detoxikaci je důležité omezit příjem alkoholu a zpracovaných potravin, které mohou tělo zatěžovat nadměrnými toxiny. Snažte se jíst více celých jídel a vyhýbat se potravinám s vysokým obsahem umělých přísad a konzervantů.

Pamatujte, že detoxikace by měla být o obnově rovnováhy a posílení těla, nikoli o extrémních dietách nebo hladovění. Poslouchejte své tělo a přizpůsobte tyto tipy tak, aby vyhovovaly vašemu životnímu stylu a potřebám. Jaro je skvělou příležitostí k tomu, abyste se cítili lépe a začali novou kapitolu ve vašem zdravém životě.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz