5 vědeckých faktů o mořském kolagenu

Pokud sledujete současné trendy v oblasti zdraví a krásy, určitě už jste o mořském kolagenu slyšeli. Protože není snadné se ve všech těch informacích zorientovat, přinášíme vám vědecky podložená fakta, dle kterých se můžete bezpečně orientovat.  

 

  • Proces stárnutí 

Podle vědeckých výzkumů se v našem těle kolagen přirozeně vytváří celý život, ovšem po dosažení 20. roku života jeho produkce klesá. To vede k postupné ztrátě pružnosti pleti a viditelnějším nerovnostem a vráskám. K udržení hladké a krásné pokožky, co možná nejdéle, pomáhá právě vysoce kvalitní doplněk stravy s mořským kolagenem.

PS-Amazonia-In-house-23-11-18-193

  

  • Vstřebávání kolagenu

Mořský kolagen se získává z ryb a má nižší molekulovou hmotnost než hovězí kolagen. To znamená, že ho naše tělo snáze vstřebává. Mořský kolagen je také primárně kolagen typu I a typu III, právě tento typ kolagenu je obsažen v naší pokožce. Amazonia Raw Beauty Collagen Glow obsahuje 5 000 mg mořského kolagenu typu I a III s přidaným vitamínem C a prebiotiky na podporu mladistvé, krásné pevné pokožky a pružnosti pokožky v každém věku. Tento rozpustný prášek se přidává do vody, džusu, smoothies, kaší nebo oblíbených receptů na pečení.

 

  • Přispívá k lepší funkci kostí

Naše kosti jsou tvořeny převážně z kolagenem, který jim pomáhá vytvářet strukturu a udržet pevnost. Studie ukázaly, že mořské kolagenové peptidy pomáhají vstřebávat vápník a další minerály, které jsou nezbytné pro sílu kostí. 

PS-Amazonia-In-House-27-09-18-099 8.17.21 am  

  • Snížení zánětů

Díky své gelové a hladké struktuře, která pokrývá a drží naše kosti hezky pohromadě, nám kolagen umožňuje pohybovat se většinu života komfortněji. Čím se množství kolagenu v našem těle snižuje, tím se nám může zdát pohyb obtížnější. Pravidelné užívání vysoce kvalitního mořského kolagenu tedy přispívá k normální funkci kůže, kostí, chrupavek, dásní, zubů a krevních cév

 

  • Maximálně efektivní cvičení

Kolagen je koncentrovaný zdroj aminokyseliny glycinu, který pomáhá tělu produkovat kreatin. Ukázalo se, že kreatin zase podporuje svalovou hmotu a výkon při cvičení. Kreatin působí i jako antioxidant.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz