5 benefitů vitamínu C v těle

Když přichází podzim a imunita začne být zatěžována různými virovými onemocněními, mnoho lidí hledá odolnost ve vitaminu C. Už si ale zřídka uvědomujeme, že celoroční doplňování vitaminu C poskytuje řadu zdravotních výhod a může posílit potřeby našeho imunitního systému po celý rok. Preventivní užívání nejen vitaminu C přispívá k lepší funkci imunitního systému. 

 

  • Imunitní funkce

 Vitamin C je silný antioxidant, který podporuje imunitní systém a posiluje jeho přirozenou obranyschopnost. Hraje významnou roli v různých metabolických reakcích a je důležitý pro pojivovou tkáň, krevní cévy, kosti i zuby. Vitamin C také podporuje tvorbu bílých krvinek (lymfocytů a fagocytů). 

 

  • Mozkové funkce

Dostatečné množství vitaminu C podporuje zdravé mozkové cévy i nervovou soustavu. To je obzvláště důležité pro produkci tzv. neurotransmiterů, které pomáhají v komunikaci mezi mozkem a zbytkem našeho těla. Zajímavé je, že mozek si dokáže uchovat nezbytné množství vitaminu C ,přestože zbytek těla má nedostatek.  Ve srovnání s krevním oběhem ho obvykle obsahuje asi stokrát více! Důsledné doplňování vitaminu C znamená, že je celé naše tělo ve větší rovnováze.

Amazonia-5-6-2020-daniel-hine-sunshine-coast-food-photographer_130-min-2

  • Zdraví a krása

Vitamin C jakožto antioxidační síla, pomáhá chránit pokožku proti volným radikálům. Je také nezbytný pro produkci a syntézu kolagenu (odkázat na článek o kolagenu), což pomáhá k dosažení zdravé a krásně zářící pokožky

 

  • Nakopávač energie

Vitamin C je silný posilovač energie a dobré nálady! Je totiž potřebný k syntéze serotoninu, dopaminu i norepinefrinu, které v našem těle vyvolávají pozitivní nálady. Bylo prokázáno, že závažný nedostatek vitaminu C může negativně ovlivnit psychiku a způsobovat silnější negativní emoce. Vysoce kvalitní doplňky vitaminu C mohou také tělu pomoci vstřebávat železo. Bylo totiž vědecky prokázáno, že nedostatek železa ovlivňuje náladu a způsobuje únavu. 

  

  • Posílení svalů

Bez ohledu na to, jaký druh cvičení děláte, může se vám mimořádná antioxidační funkce vitaminu hodit. Podporuje regeneraci organismu a pomáhá mu se vždy rychle zotavit. Aktivním sportovcům se běžně doporučuje zvyšovat příjem vitaminu C, protože během sportu ho tělo spotřebovává více. Sport je úžasný a zdravý, a proto je dobré doplňovat více blahodárných látek, které při něm tělo na cestě k vysněné a zdravé postavě využije. 

 

Náš TIP: Doplněk stravy Amazonia Raw Nutrients Vitamin C 

Certifikovaný a v ideálním případě také 100% organický zdroj vitaminu C je nejlepší způsob, jak mít vitaminu C dostatek. Amazonia Raw Nutrients Vitamin C obsahuje 400mg nesyntetického vitaminu C z celistvých potravin na porci - to odpovídá 8 pomerančům a 1000 % RHP (DDD). Pomáhá také podporovat imunitu, vyživuje vlasy,  pokožku i nehty a napomáhá vstřebávání železa.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz