Proč je v průběhu těhotenství dostatek bílkovin zásadní?

Těhotenství je zázračné a současně velice náročné období. Jedná se o přelomový okamžik v životě ženy, ve kterém tělo začne fungovat zcela jinak než doposud. Je to také doba, kdy probíhá velké množství větších i menších změn v organismu nastávající matky. Existuje několik živin, minerálů a dalších látek, které organismus v období těhotenství potřebuje navýšit. Proto je potřeba zajistit příjem takových látek v co nejvyšší kvalitě a ideálně bez syntetických konzervantů!

 

Stručně o proteinu

Proteiny jsou stavebními kameny organismu a jsou přítomny v každé buňce těla. Jsou životně důležité například pro udržení zdravých a funkčních tkání, kostí, svalů, chrupavek nebo kůže. Všechny soustavy v našem těle fungují i díky bílkovinám. Pomáhají při udržování a transportu veškerých živin v našem těle tam, kde jsou právě potřeba. Hrají také zásadní roli pro udržování silné imunity a životní energie.

image2 

O proteinech v průběhu těhotenství


Během těhotenství se výdej bílkovin zvýší a to až o polovinu běžné spotřeby. Samozřejmě proto, že bílkoviny tělo ve velké míře spotřebuje také na podporu zvýšeného růstu prsní tkáně a nových orgánů, které jsou nutné pro výživu rostoucího dítěte. Jedná se například o placentu. Během těhotenství tělo dramaticky zvyšuje také tvorbu a objem nové krve.

DSC07623-min

 

Množství proteinu, které by se mělo doplňovat v těhotenství

Například podle australských výzkumů se požadavky organismu na bílkoviny během těhotenství zvyšují ze 49 g na 60 g na den. Protein je podle odborníků nejdůležitější ve druhém a třetím trimestru těhotenství, kdy se děje největší množství náročných změn v organismu.

 

Bez syntetiky a sodíku

Konzumovat ideální příjem proteinu v těhotenství je samozřejmě složitá a komplexní záležitost. Pokud nastávající matka zažívá nevolnost, nedělá jí dobře například vůně vařeného masa nebo tofu, užívat živočišné produkty je problém. Proto je možné zvolit oříškovo-luštěninový veganský protein, který je bohatý na bílkoviny a také antioxidanty, které snižují hladinu cholesterolu, mají dostatek vlákniny a také přirozeně nízký obsah nasycených tuků.

 

Přímo pro nastávající maminky


Ne všechny proteinové prášky lze bezpečně konzumovat během těhotenství a při kojení. Naštěstí je náš Raw Protein Pregnancy Plus speciálně vyvinutý právě pro výživu žen během celého těhotenství. Raw Protein Pregnancy Plus obsahuje 24 g organických, fermentovaných rostlinných bílkovin, 14 vitamínů a minerály.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz