3 tipy, jak povzbudit unavenou zašedlou pleť

Chladné počasí, studený vítr a málo slunce. V zimním období dostává pleť pěkně zabrat, a tak není divu, že často vypadá unaveně a zašedle. Jestli je to i váš případ, čtěte dále.

Věříme, že zdravá zářivá pleť vychází zevnitř. Proto pro vás máme několik našich jednoduchých tipů, které vám pomůžou dodat pleti jas a šťávu.

1. Hydratace

Udržovat kůži hydratovanou po celý rok je základem jejího celkového zdraví. Někdy naše pleť potřebuje extra hydrataci, jako je tomu právě v průběhu mrazivé suché zimy. Dostatečný pitný režim také pomáhá čistit tělo od toxinů, aby byla vaše pleť hydratovaná až na buněčné úrovni. Mějte vedle sebe pořád sklenici nebo lahev s vodou, abyste na hydrataci nezapomínali.

2. Zdravá střeva

Trávení je ovlivněno mnoha faktory, včetně stravy a stresu. Špatná životospráva může narušit křehkou rovnováhu střevní mikroflóry, která se často projeví také na pokožce.

Existuje mnoho studií potvrzujících souvislost mezi zdravými střevy, probiotiky a zdravou kůží. Probiotika jsou mikroorganismy, které pomáhají doplnit „hodné" bakterie do našeho střeva a podpořit trávení. Probiotické doplňky stravy, jako je náš Amazonia Raw Probiotics Biotic Ferment, jsou jedním z nejjednodušších a nejúčinnějších způsobů, jak udržet ve střevní mikroflóře rovnováhu.

Zdravý trávicí systém nejen pomáhá lépe absorbovat živiny z potravy, ale také minimalizuje degradaci kolagenu a podporuje kolagenovou syntézu. Kolagen je hlavní protein tvořící kůži a pojivové tkáně a je extrémě důležitý pro udržení elasticity, hladké struktury a jasu pleti.

antioxidanty kůže

3. Antioxidanty

O rozmanitých účincích antioxidantů jste už určitě slyšeli, především co se týká pleti. Jídlo, nápoje, koření a čaje bohaté na antioxidanty chrání kůži před volnými radikály, které mohou vést k poškození pleti.

Jedním z nejbohatších zdrojů antioxidantů vůbec jsou bobule acai. Pyšní se dokonce sedmkrát vyšším množstvím než často opěvované borůvky. Kromě toho obsahují řadu vitamínů, minerálů a omega 3, 6 a 9 mastných kyselin. Acai PURE jsou mražené bobule acai ručně sbírané v amazonském pralese. Bez jakýchkoliv přídatných látek –⁠ jen ovoce samotné. Nejlépe si acai vychutnáte ve smoothie nebo smoothie bowl.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz