Veganské sushi s „tuňákem“ a avokádem

Už jste na TikToku viděli virální video o tortilla wrapu? Vezmete tortillu, uděláte řez od jejího středu k jednomu kraji, každou čtvrtku naplníte podle vaší chuti a pak vše složíte do úhledného trojúhelníku. Ten rovnou sníte, nebo ještě ogrilujete. Všechna náplň zůstane hezky uvnitř, a tortilla se tak mnohem lépe jí.

Dneska dáme receptu japonský nádech a uděláme si veganský sushi wrap s „tuňákem“ a avokádem. Místo wrapu můžete udělat i klasické sushi rolky, tohle nám ale připadá jako super originální nápad. Recept je perfektní pro vegany, vegetariány a všechny, kdo chtějí omezit příjem masa.

Pro získání tuňákové chuti uvaříme náš Tender Jack Original v tamari s koprem a kapary a poté promícháme s veganskou tatarskou omáčkou. Originální verze Tender Jacku je ideální, protože do sebe nasákne všechny chutě. Díky jemné, rozpadající se textuře je skvělou rostlinnou alternativou tuňáka. Nehledě na to, že je organický, plný vlákniny a neobsahuje žádné umělé přísady.

Sushi budeme plnit avokádem, nakládaným zázvorem a samozřejmě rýží. Klidně ale použijte také okurku, mrkev nebo třeba tofu.

Až budete mít všechny ingredience připravené, rozložte je do jednotlivých kvadrantů řasy nori. Namočte okraje nori plátu, aby lepily, udělejte řez od středu řasy k jejímu kraji a zabalte! Pak už sushi wrap namáčejte do vaší oblíbené omáčky – sojóvé, teriyaki nebo třeba sriracha majonézy.

Pokud náš recept vyzkoušíte, nezapomeňte nás označit na Instagramu. Najdete nás tam jako @amazoniacz. Moc rádi uvidíme, jak se vám sushi wrap povedl.

Veganské sushi s „tuňákem“ a avokádem

Doba přípravy: 10 minut               Doba vaření: 10 minut               Porce: 4

Co budete potřebovat:

  • 1/2 lžíce olivového oleje
  • 1 balení Amazonia Tender Jack Original
  • 1/2 hrnku vody
  • 1-2 lžičky tamari
  • 1/2 hrsti kopru
  • 10 g kapary
  • 1/4 hrnku veganské tatarské omáčky
  • 6-8 plátků nori řasy
  • 1/2 avokáda
  • nakládaný zázvor

Na sushi rýži

  • 1 hrnek uvařené sushi rýže
  • 1 lžička tamari
  • 1 lžička rýžového octa

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme tuňáka. V hluboké pánvi rozpálíme olej.
  2. Přidáme jackfruit, vodu a tamari. Vaříme na mírném plameni 5 minut, nebo dokud se voda nevsákne.
  3. Promíchíme s koprem a kapary a necháme vychladnout. Pak přimícháme tatarskou omáčku.
  4. V míse smíchejte uvařenou sushi rýži s tamari a rýžovým octem.
  5. Položte nori řasu na rovnou podložku. Udělejte řez od středu plátu kolmo k jednomu z krajů (koukněte na video).
  6. Položte menší porci tuňáka, avokáda, rýže a zázvoru do každého kvadrantu.
  7. Přeložte přes sebe, jako je znázorněno ve videu.
  8. Naporcujte a servírujte s další porcí tamari nebo sójovou omáčkou.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz