Určitě jste si všimli, že poke bowls během posledních let získaly velkou pozornost. Díky plnohodnotné výživové hodnotě a skvělé chuti si je čím dál tím více z nás připravuje v pohodlí domova. Co dáváte do poke bowl vy? Připravte si ji tentokrát podle našeho receptu s veganskou alternativou místo ryb. Zaručujeme se, že nebudete litovat!
Přestože má pokrm poke bowl původ na Havaji, inspirací pro vznik byla japonské kuchyně, která s podobnou kombinací ingrediencí a chutí velmi často pracuje. Slovo poke znamená na Havaji „posekaný na kousky“ – přesně tak se totiž do mísy kladou jednotlivé suroviny. Základní složkou bývá tuňák a nebo losos, spousta pestré zeleniny a také luštěniny.
My jsme si pro vás připravili vege variantu, do které místo ryb přidáte náš Tender Jack Teriyaki. Jedná se o chutnou alternativu masa, tepelně upravený jackfruit tzv. rostlina chlebovník, která je nabitá masitou chutí, vlákninou, bílkovinami, vitamínem A a C a manganem.
Veganská poke bowl s jackfruit
Počet porcí: 1 Doba přípravy: 10 minut
Co budete potřebovat:
- 1 balení Tender Jack Teriyaky
- 1 a 1/2 šálku vařené rýže
- 1 lžička rýžového octa
- 1/2 lžičky hnědého octa
- nasekanou okurku
- fazole
- nasekaná mrkev
- salát
- mořské řasy
- sezamové semínko
Postup:
Uvařte sushi rýži a vložte ji do větší mísy. Přidejte rýžový ocet, sůl, hnědý cukr a rýži promíchejte. Vložte obsah sáčku Tender Jack Teriyaki na pánve a lehce smažte 5-10 minut. Přendejte si připravenou rýži do 2 misek a do obou přidejte již hotový Tender Jack a všechnu nakrájenou zeleninu. Nakonec ozdobte sezamovými semínky a mořskými řasami a podávejte. Dobrou chuť!