Rebarborovo-borůvkový crumble

Jestli existuje jednoduchý, rychlý a opravdu lahodný dezert s ovocem, je to crumble. Má křehkou vanilkovou drobenku z ovesných vloček, kterou vyvažuje dokonale trpká a přesto sladká rebarborovo-borůvková náplň. Pro úplné vychutnání tohoto dezertu doporučujeme podávat s kokosovým jogurtem nebo vanilkovou zmrzlinou. Nebo s obojím, protože je to prostě dobrota, kterou v létě během chvilky připravíte pro rodinu a přátele.

Do náplně budete potřebovat rebarboru, borůvky, kokosový cukr a trochu citronové šťávy. Na drobenku si připravte mouku, ovesné vločky, kokosový cukr, bio máslo (nebo vhodnou alternativu, pokud jste vegani), skořici, mořskou sůl a náš Raw Protein Isolate s Vanilkou.

Tento lahodný veganský proteinový prášek je vyroben z naklíčeného zlatého hrachu a fermentované hnědé rýže a dodá vám 21 g bílkovin v jedné porci. Proces klíčení a fermentace zvyšuje obsah živin, což tělu usnadňuje vstřebávání a trávení bílkovin. Raw Protein Isolate má kompletní aminokyselinový profil a přirozeně vysoký obsah železa, zinku a fosforu. Hladká, krémová vanilková příchuť pozvedne jednoduchou ovesnou drobenku na vyšší úroveň.

Příprava je opravdu jednoduchá. Jakmile povaříte směs rebarbory a borůvek, přendejte ji do zapékací misky, posypte drobenkou a pečte 30–35 minut dozlatova.

Pokud tento recept vyzkoušíte, nezapomeňte nás označit @amazoniacz na Instagramu.
Už teď jsme zvědaví na vaše crumbloviny!

rebarborovo-boruvkovy-crubmle-raw-protein 

Rebarborovo-borůvkový crumble

Doba přípravy: 25 minut      Doba pečení: 30 minut        Porcí: 6

Co budete potřebovat:

Náplň:

  • 250 g rebarbory (omytých a nakrájených stonků)
  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 1–2 lžíce vody
  • 2 a ½ hrnku mražených borůvek
  • 1 lžíce citrónové šťávy

Drobenka (crumble):

  • ¾ hrnku bezlepkové celozrnné mouky
  • ¾ hrnku ovesných vloček
  • 3–4 lžíce Raw Protein Isolate Vanilka
  • ¼ hrnku kokosového cukru
  • ½ hrnku rozpuštěného bio másla (nebo veganské alternativy másla)
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky mořské soli

Jak postupovat:

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. V hrnci smíchejte nakrájenou rebarboru, kokosový cukr a vodu. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni povařte 10 minut nebo dokud rebarbora nezměkne. V případě potřeby přilijte trochu vody.
  3. Přidejte borůvky a citrónovou šťávu. Za pravidelného míchání vařte dalších 5 minut. Poté odstavte a nechte vychladnout.
  4. Všechny ingredience na drobenku smíchejte ve středně velké míse a zpracujte tak, aby vznikla drobivá směs.
  5. Rebarborovo-borůvkovou náplň přendejte do zapékací misky a navrch nasypte drobenku. Nejjednodušší je drobit postupně pomocí rukou.
  6. Vložte do trouby a zapékejte cca 30–35 minut nebo dozlatova.
  7. Podávejte s jogurtem nebo zmrzlinou podle vlastního výběru.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení