Ještě jste neslyšeli o donburi? Tak zpozorněte! Donburi je tradiční japonské jídlo podávané v misce. Skládá se z měkkého lůžka nadýchané rýže doplněné o maso, zeleninu a další oblohu podle vlastní chuti. Neodolatelné!
My dnes maso vyměníme za BBQ Tender Jack – ručně trhané jackfruit ovoce s texturou podobnou trhanému masu. Náš jackfruit je sbíraný ručně na tropické Srí Lance a má certifikaci organické kvality. Obsahuje spoustu vlákniny a je naprosto bez konzervantů, barviv a dalších umělých látek.
Do vaší donburi misky můžete přidat v podstatě jakoukoliv zeleninu, kterou máte doma v lednici. My jsme použili mrkev, papriku, okurku, červené zelí, avokádo a navrch šalotku a sezamová semínka.
Pokud se do receptu pustíte, nezapomeňte nás označit na Instagramu. Najdete nás tam jako @amazoniacz. Moc rádi uvidíme, jak jste si svou donburi misku nazdobili.
BBQ Jackfruit Donburi
Doba přípravy: 10 minut Doba vaření: 15 hodiny Porce: 2
Co budete potřebovat:
- 1/2 lžíce olivového oleje (a trochu na dozdobení)
- 1 balení Amazonia BBQ Tender Jack
- 1 hrnek uvařené hnědé rýže
- 1 mrkev nastrouhaná nahrubo
- 1 malá paprika nakrájená na tenké plátky
- 1/2 salátové okurky nakrájené na tenké plátky
- 1/2 hrnku nastrouhaného červeného zelí
- 1/2 zralého avokáda
- 1 šalotka nakrájená na plátky
- 1 lžíce sezamových semínek
Co budete potřebovat:
- V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte jackfruit a 10-15 min opékejte. Jackfruit průběžně obracejte a pomocí vařečky rozdělujte na menší kousky.
- Do misky dejte uvařenou hnědou rýži, naaranžujte zeleninu a připravený jackfruit.
- Dozdobte nakrájenou šalotkou a sezamovými semínky.
- Pokapejte olivovým olejem a vychutnejte si svou barevnou donburi misku!