BBQ Jackfruit Donburi

Ještě jste neslyšeli o donburi? Tak zpozorněte! Donburi je tradiční japonské jídlo podávané v misce. Skládá se z měkkého lůžka nadýchané rýže doplněné o maso, zeleninu a další oblohu podle vlastní chuti. Neodolatelné!

My dnes maso vyměníme za BBQ Tender Jack – ručně trhané jackfruit ovoce s texturou podobnou trhanému masu. Náš jackfruit je sbíraný ručně na tropické Srí Lance a má certifikaci organické kvality. Obsahuje spoustu vlákniny a je naprosto bez konzervantů, barviv a dalších umělých látek.

Do vaší donburi misky můžete přidat v podstatě jakoukoliv zeleninu, kterou máte doma v lednici. My jsme použili mrkev, papriku, okurku, červené zelí, avokádo a navrch šalotku a sezamová semínka.

Pokud se do receptu pustíte, nezapomeňte nás označit na Instagramu. Najdete nás tam jako @amazoniacz. Moc rádi uvidíme, jak jste si svou donburi misku nazdobili.

donburi miska

BBQ Jackfruit Donburi

Doba přípravy: 10 minut                     Doba vaření: 15 hodiny                     Porce: 2

Co budete potřebovat:

  • 1/2 lžíce olivového oleje (a trochu na dozdobení)
  • 1 balení Amazonia BBQ Tender Jack
  • 1 hrnek uvařené hnědé rýže
  • 1 mrkev nastrouhaná nahrubo
  • 1 malá paprika nakrájená na tenké plátky
  • 1/2 salátové okurky nakrájené na tenké plátky
  • 1/2 hrnku nastrouhaného červeného zelí
  • 1/2 zralého avokáda
  • 1 šalotka nakrájená na plátky
  • 1 lžíce sezamových semínek

Co budete potřebovat:

  1. V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte jackfruit a 10-15 min opékejte. Jackfruit průběžně obracejte a pomocí vařečky rozdělujte na menší kousky.
  2. Do misky dejte uvařenou hnědou rýži, naaranžujte zeleninu a připravený jackfruit.
  3. Dozdobte nakrájenou šalotkou a sezamovými semínky.
  4. Pokapejte olivovým olejem a vychutnejte si svou barevnou donburi misku!
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz