Slib ekologické udržitelnosti Amazonie

Naším cílem je podporovat prostředí, ve kterém se potraviny Amazonia pěstují a vyrábějí. Chceme udržovat zdravé ekosystémy a nabízet kvalitní výživné potraviny pro zdravý život. Chápeme obrovskou odpovědnost, kterou v tomto odvětví neseme, abychom zachovali přírodní zdroje pro budoucí generace.

Věříme, že systém můžete změnit zevnitř. Poskytujeme pracovní místa v udržitelném zemědělství, které nepoškozuje, ale naopak pomáhá zachovat lokální ekosystémy. Snažíme se budovat a podporovat udržitelné zemědělské postupy bojující proti odlesňování, globální změně klimatu a ničení úrodné půdy. Díky tomu můžeme chránit přírodní zdroje a zároveň podpořit lokální ekonomiku.

Základy už jsou postavené, ale před námi je ještě dlouhá cesta – a proto je podpora udržitelné produkce potravin jádrem všeho, co v Amazonii děláme.

Je potřeba zvrátit rekordní ztráty deštných pralesů

Naše lesy jsou domovem více než poloviny veškerých druhů suchozemských živočichů a více než miliarda lidí je používá jako přístřeší, zdroj jídla a celkové obživy. Rozsáhlé části světových deštných pralesů však byly zničeny, aby uvolnily místo pro pastvu dobytka a zemědělské využití. A toto ničení nadále probíhá šokujícím tempem.

Jen v roce 2020 ztratil amazonský deštný prales plochu o velikosti Izraele, odhadem 5 milionů akrů. Přirozené ekosystémy staré více než 10 milionů let jsou v amazonském deštném pralese vyhlazeny pro těžbu dřeva a zemědělství. A to kvůli globálnímu potravinářskému průmyslu.

Změny ve způsobu produkce potravin

V roce 2019 Mezivládní panel OSN pro změnu využívání půdy označil změnu postupů produkce potravin za jeden z nejdůležitějších kroků v boji proti změně klimatu a globálnímu nedostatku potravin a k ochraně našeho přirozeného prostředí.

Musíme dramaticky změnit způsob, jakým využíváme půdu k produkci potravin.

A v Amazonii to opravdu děláme.

acai

Divoce rostoucí bobule acai

Naše Amazonia Acai se sklízí z divoce rostoucích stromů acai v bažinách amazonského deštného pralesa. Je ručně sbíráno tisíci místních rodin, což má pro lokální komunitu ekonomický a ekologický přínos.

Acai roste hojně na milionech akrů v povodí řeky Amazonky. Nevyžaduje proto pěstování a jakýkoliv zásah do krajiny. Poskytuje udržitelný zdroj příjmů pro místní rodiny, které mohou sbírat bobule, což je motivuje k ochraně místního ekosystému.

Narozdíl od jiných výrobců acai se Amazonia Acai po zpracování nijak neupravuje. Naše přírodní bobule acai jsou extrahovány přímo u zdroje pouze z čerstvých plodů. Díky tomu mají tak jedinečnou chuť a bohatý obsah živin. Podívejte se, jak je acai v amazonském pralese sklízeno a zpracováváno.

Organické pěstování dračího ovoce - pitaya

Pitaya, běžně známá jako dračí ovoce, je přírodní superpotravina bohatá na živiny. Obchodování s tímto ovocem zformovalo ve Vietnamu velkou komunitu. Ekologickým zemědělcům nabízí jedinečnou příležitost pro pěstování plodin v polosuché krajině nevhodné pro jakékoliv jiné zemědělské aktivity.

Podívejte se, jak organické pěstování pitayi umožňuje transformovat krajinu, aby vznikla úrodná půda, která místní komunitě zajistí živobytí. Ekologické zemědělství je zásadní pro zachování lokálního ekosystému a také pro zajištění vysokého obsahu živin v ovoci. Naše Amazonia Pitaya pochází pouze z ekologických farem využívajících udržitelných postupy.

Slib ekologické udržitelnosti Amazonie

Víme, že máme velkou odpovědnost za to, abychom lidem po celém světě přinášeli zdravé a na živiny bohaté potraviny a zároveň podnikali pozitivní a etické změny. Od amazonského deštného pralesa, kde naše acai roste divoce, až po farmy ve Vietnamu, kde organická pitaya nabízí zdravou a udržitelnou budoucnost farmářským rodinám, se snažíme zajistit, aby naše aktivity pomáhaly budovat světlejší budoucnost pro všechny.

Všechny naše produkty jsou certifikované

Všechny naše produkty byly nezávisle testované a získaly značku Australian Certified Organic. Jedná se o největší australský certifikační orgán pro organické a biodynamické produkty. Chcete-li získat tuto certifikaci, musíte splnit přísné národní a mezinárodní normy, včetně zpětného vysledování původu produktu. Jsme hrdí na to, že tuto značku nosíme a zavazujeme se k organickým a udržitelným postupům ve všech směrech našeho podnikání.

Zajišťujeme, aby naše potraviny neobsahovaly žádné syntetické látky ani jejich stopy, a zavazujeme se k tomu, aby půda a podmínky pěstování našich potravin nebyly ohroženy. Prostřednictvím našeho příslibu zajišťujeme nezávadnost a čistotu našich produktů a také udržitelnost komunit, které produkují a sklízejí ovoce pro produkty Amazonie.

Proč? Protože s každým soustem potravin zakoupených u nás na Amazonii víte, že jste součástí ochrany něčeho většího.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz