Kdo by nemiloval dekadentní chuť rozpouštějícího se sýra na křupavém toastu. Obzvlášť pokud v něm dominuje chuť masa a barbeque. Tenhle toast je ale vhodný nejen pro vyznavače masitých pokrmů, ale především pro vegetariány a vegany, protože neobsahuje ani gram masa. Ptáte se, jak jsme toho docíli? Pozvali jsme si na pomoc náš skvělý Tender Jack.
Díky masité struktuře a jemné chuti je Tender Jack všestranným doplňkem vegetariánské a veganské kuchyně, a u nás jej zároveň naleznete ve čtyřech lahodných příchutích, které se perfektně hodí do jakéhokoliv slaného pokrmu. Do tohoto receptu se však nejlépe hodí BBQ Tender Jack.
Tender Jack vzniká z ovoce jackfruit, které pěstujeme organicky a je ručně sklízen na Srí Lance. Tender Jack obsahuje vysoký podíl vlákniny a nenajdete v něm žádné umělé přísady.
Pochlubte se se svým výtvorem na Instagramu a hlavně nás nezapomeňte označit. Najdete nás tam jako @amazonia.cz.
Sýrové toasty s jackfruitem
Doba přípravy: 10 minut Doba vaření: 15 minut
Co budete potřebovat:
- 1/2 lžíce olivového oleje
- 6 šalotek, nasekaných na jemno
- 1 balení Amazonia Tender Jack Smoky BBQ
- 3 plátky organic cheddar sýru (nebo veganské varianty sýru)
- 6 plátky chleba (pokud potřebujete bezlepkového)
Postup:
Dejte olej na nepřilnavou pánev a nechte ji předehřát přibližně 2-3 minuty. Následně na ni přidejte šalotky a smažte je do zlatova (cca 5 minut). Přidejte jackfruit a vařte jej na mírném ohni 10 - 15 minut. Jackfruit občas promíchejte a za pomocí vařečky od sebe jemně oddělujte jednotlivé části. Směs šalotky a jackfruitu dejte na jeden plátek chleba, následně navrstvěte sýr a druhou polovinu krajíce. Opečte z obou stran po dobu 3 minut. Podávejte se zeleninou, například se špenátem.