Už jste vyzkoušeli TikTok tip na zapečenou tortilu? Tenhle “hack” před nedávnem prosvištěl sociálními sítěmi rychlostí blesku a my vám jej nyní přinášíme ve zdravější verzi. Stačí vám doslova pár sekund a máte postaráno o výživný oběd či večeři.
Je to jednoduché. Stačí provést řez nožem od kraje do středu tortilly a pomyslně si ji rozdělit na čtyři části. Každou čtvrtinu následně naplňte dle své chuti. My zvolili kombinaci avokáda, veganského sýru, rajčatové salsy a Amazonia Tender Jacku s příchutí BBQ.
Díky unikátní konzistenci připomínající trhané maso je Tender Jack skvělou rostlinnou alternativou pro přípravu slaných pokrmů. Navíc je plný vlákniny a neobsahuje žádné umělé přísady. Fantazii se meze nekladou a tortillu si můžete pokaždé připravit na trochu jiný způsob, včetně toho sladkého.
Pokud se rozhodnete recept vyzkoušet, nezapomeňte nás (@amazoniacz) označit na Instagramu. Těšíme se na vaše kulinářské výtvory!
Plněná tortilla s BBQ a jackfruitem
Doba přípravy: 5 minut Doba vaření: 15 minut
Co budete potřebovat:
- 1 lžička olivového oleje
- 1 balení Amazonia Tender Jack Smokey BBQ
- 4 tortilly
- 1 zralé avokádo (rozmačkejte vidličkou a přidejte citron, sůl a pepř)
- 50 g veganského cheddaru
- 50 g
- hustá rajčatovo bazalková omáčka (zakoupíte v obchodě)
Postup:
Na větší pánev dejte lžičku olivového oleje a nechte rozehřát přibližně na 1-2 minuty. Přidejte jackfruit a za občasného míchání vařte přibližně 10-15 minut. Abyste dosáhli konzistence trhaného masa, během vaření jackfruit jemně oddělujte vařečkou. Nožem nařízněte tortillu od středu k jejímu okraji. Do každé čtvrtiny rovnoměrně rozprostřete jinou náplň - jackfruit, rozmačkané avokádo, cheddar a rajčatovou omáčku. Tortillu nechte zapéct po dobu přibližně 2-3 minuty. Následně tortillu přendejte na talíř. Dobrou chuť!