Pečený jackfruit v bramborovém kabátku

Hranolky, brambůrky nebo pyré. Brambory lze zkrátka připravit na jakýkoliv způsob. Právě díky své univerzálnosti slaví brambory každoročně svůj svátek. Tím je 19. srpen a oficiálně je tento den označen jako Mezinárodní den brambor. Brambory byly poprvé pěstovány v jižním Peru a severozápadních oblastech Bolívie někdy mezi 5000 a 8000 př. Od té chvíle se pěstování brambor rozšířilo po celém světě a staly se jednou z hlavních plodin mnoha kultur. 

Brambory jsou skvělým zdrojem vitamínu C, vitaminu B6 a manganu a obsahují dokonce více draslíku než banán. Jsou také bohaté na sloučeniny, jako jsou flavonoidy, karotenoidy a fenolové kyseliny. Tyto látky působí v těle jako antioxidanty a neutralizují potenciálně škodlivé molekuly známé jako volné radikály.

 

Na oslavu Mezinárodního dne brambor si můžete k dnešnímu obědu či večeři připravit lahodný pokrm složený z našeho Tender Jacku s BBQ příchutí, fazolí a brambor. Jídlo vás zasytí na delší dobu a je ideální pro chladné zimní večery.

 


 

Pečený Jackfruit v bramborovém kabátku 

Počet porcí: 6          Doba přípravy: 20 minut          Doba vaření: 90 minut   

 

Co budete potřebovat: 

  • 1 balení Amazonia Tender Jack Smokey BBQ
  • 6 středně velkých brambor 
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 4 větvičky rozmarýnu
  • 3 šalotky (nakrájené na proužky)
  • 400 g fazolí
  • 1 lžička 
  • 1 lžička chilli (podle chuti)
  • ½ lžičky uzené papriky (podle chuti)
  • veganský sýr
  • 1 lime (nakrájená na plátky)

 

Postup:

Předehřejte troubu na 200 C. Brambory oloupejte a opláchněte, následně je propíchejte vidličkou a potřete olivovým olejem. Brambory vyskládejte na pečící papír, přidejte česnek a rozmarýn a pečte je přibližně 1.5 hodiny (doba pečení závisí na velikosti brambor). Na větší pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje (přibližně 15 minut před dopečením brambor). Na pánev přidejte nakrájené šalotky a smažte je přibližně 5 minut. Poté přidejte Tender Jack, který za pomocí vařečky nebo vidličky jemně oddělte od sebe, aby měl strukturu podobnou trhanému masu. Po 3-5 minutách přidejte opláchnuté fazole, chilli a papriku. Celou směs vařte přibližně 10-15 minut a občas ji promíchejte. Na závěr naplňte brambory hotovou směsí a podávejte s vámi zvolenou přílohou (například limetka, míchaný salát, veganský sýr nebo jogurtový dresing).

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení